دستور پخت لازانیای بادمجان

دستور پخت لازانیا بادمجان

دستور پخت لازانیای بادمجان

دستور پخت لازانیای بادمجان

زمان پخت: ۴۰-۳۵ دقیقه

مواد تشکیل دهنده:

مواد تشکیل دهنده پرکننده لازانیای بادمجان :

  • ۶۵۰ گرم بادمجان (به اندازه های ۵ میلی متری خرد شود)
  • ۴ قاشق غذا خوری ریحان خرد شده
  • روغن زیتون جهت چرب کردن
  • ۳۰ گرم پنیر پارمژان رنده شده

سس بشامل:

  • ۳/۱ (یک سوم) پیمانه آرد ساده همه منظوره ارگرن
  • ۵/۲ (دو و نیم) پیمانه شیر بدون خامه
  • ۱ حبه سیر
  • ۴۰ گرم هویج رنده شده
  • ۲ قاشق غذا خوری کره کم چرب
  • یک دسته برگ تازه جعفری

سس گوجه:

  • ۳ قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • یک حبه سیر له شده
  • ۲۵۰ گرم پیاز خرد شده
  • ۱ قاشق غذا خوری پونه خشک شده
  • ۸۲۵ گرم گوجه فرنگی یا( رب گوجه فرنگی)
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

روش آماده سازی دستور پخت لازانیا بادمجان:

فر را از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۶ درجه فارنهایت) گرم کنید.

ظرف مخصوص فر با ابعاد (۵۰×۱۲۵×۳۲۵ میلی متر معادل ۱۲×۹×۳ اینچ) را به آرامی چرب کنید.

سس گوجه:

سیر له شده، پیاز، پونه خشک شده، نمک و فلفل را با تکه های گوجه یا( رب گوجه فرنگی) مخلوط کنید.

سس بشامل:

  1. شیر را داخل ماهی تابه ای که برای آماده کردن سس در نظر گرفته اید بریزید, سپس هویج, سیر, جعفری و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.
  2. حرارت دهید تا به جوش بیاید.
  3. سپس ماهی تابه را از روی حرارت بردارید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.
  4. در این فاصله می توانید سس گوجه را آماده کنید.
  5. روغن را در یک ماهی تابه بزرگ با حرارت متوسط داغ کنید. سپس پیاز ها را اضافه کرده و به مدت ۶ تا ۸ دقیقه تفت دهید به طوری که نرم شوند ولی رنگشان قهوه ای نشود.
  6. سیر را به ماهی تابه اضافه کنید و به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید.
  7. گوجه ها یا (رب گوجه فرنگی) و پونه را اضافه کرده, اجازه دهید به جوش آید و به مدت ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که حجم آن ها به یک سوم کاهش یابد به طور مداوم به آرامی هم بزنید. سپس ادویه جات را اضافه کنید و بچشید.
  8. در همین حین بادمجان ها را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه بخار پز کنید تا زمانی که نرم شوند و سپس آن ها را کنار بگذارید.
  9. برای تکمیل سس بشامل, شیر دم کشیده را که در ابتدا آماده کردید از صافی بگذرانید و تکه های باقیمانده را دور بریزید.
  10. کره کم چرب را در ماهیتابه آب کنید و آرد را به آن اضافه کرده و برای یک دقیقه بپزید
  11. به آرامی شیر آماده شده را اضافه کنید و به جوش آورید, مداوم آن را بزنید تا سس به اندازه کافی غلیظ شود که پشت قاشق را بپوشاند.

بگذارید برای حدود ۳ دقیقه قل بخورد و سپس  نمک و فلفل و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و بچشید.

آماده سازی ورقه های لازانیا:

  1. ورقه های لازانیا را بر اساس دستورالعمل های روی جعبه آماده کنید.
  2. دو ورقه لازانیا را در کف ظرف قرار دهید و حدود یک سوم از سس گوجه را بر روی آن بریزید و روی آن برگه های ریحون بپاشید.
  3. روی برگه های ریحون تکه های بادمجان را قرار دهید و یک لایه از سس بشامل بر روی بادمجان بریزید.
  4. مراحل بالا را مجدد تکرار کنید و روی آن را با ورقه لازانیا بپوشانید.
  5. باقیمانده سس بشامل را روی لایه آخر بریزید و روی آن پنیر پارمژان بپاشید.
  6. ظرف لازانیا را حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا لایه بالایی طلایی- قهوه ای شود.
  7. مستقیم از ظرف سرو کنید.